Maak je tuin lente-proof!

Yes! Het voorjaar komt eraan en dat betekent vast en zeker dat je wat meer tijd buiten gaat willen doorbrengen. Trek dus snel je werkhandschoenen aan zodat je straks zorgeloos in je tuintje kan genieten van die heerlijke lentezon. Lees hier alvast hoe je jouw tuin lente-proof maakt!

Stap 1: Bladeren opruimen

Begin met alle dorre bladeren weg te ruimen. Met behulp van een hark of bladblazer is dat in no time gebeurd! Zorg zeker ook dat je tussen de poten en planten niet vergeet op te ruimen!

Stap 2: Onkruid wieden

Het zonnetje zorgt ervoor dat alle planten weer gaan groeien, maar hetzelfde geldt helaas ook voor onkruid. Begin dus tijdig met het verwijderen van deze ongewenste planten. Haal dat kniematje en tuingereedschap maar boven! Of schakel een onkruidbrander of -verdelger in om dit vervelende werkje snel achter de rug te hebben.

Stap 3: Snoeien

Wil jij ervoor zorgen dat je bloemen en planten in volle bloei komen? Zorg er dan zeker voor dat je de oude takken met een scherpe hegschaar snoeit. Zo komen er nieuwe scheutjes en kunnen deze uitgroeien tot grote planten.

Stap 4: Gras maaien

De lente betekent dat het ook weer tijd is om het gras af te doen. Als je een grote tuin hebt, kies je best voor een benzinemaaier. Heb jij een kleine of middelgrote tuin? Neem dan een kijkje tussen onze elektrische grasmaaiers. Of maak het jezelf makkelijk en investeer in een robotmaaier!

Stap 5: Vijver opknappen

Heb jij een vijver in de tuin? Vergeet dan het vuil niet uit het water te halen en de randen te snoeien.  Met de hulp van een schepnet en een kantensnijder ziet je vijver er al snel weer netjes uit!

Stap 6: Planten maar!

En dan nu het leukste deel: bloembollen planten! Vanaf maart tot mei heb je de tijd om jouw favoriete bloembollen te planten. Zo geniet je in de zomer van een prachtig gevulde tuin!

 

Interessante producten:

Lees ook: